OSTEOPATİ NEDİR ?
İlk kez 1900'lü yılların başında elle yapılan düzeltmelerin, bireylerde ilaç kullanmadan iyileşmeleri sağladığını fark eden doktorlar tarafından uygulanmıştır. Günümüzde özellikle alanında uzman fizyoterapistler tarafından uygulanan Osteopati;
* İlaçsız ‘drug free’ bir terapi yöntemidir.
* Rahatsızlık ne olursa olsun vücudu bir bütün olarak değerlendirir ve ‘semptomları değil, kökte yatan nedeni’ bulup düzetmeyi hedefler
* Vücütta iyi bir ‘yapısal denge’ kurmayı amaçlar.
* Osteopat bireyin gereksinimlerine göre birçok teknikler kullanarak rehabilitasyon uygular. Eklem mobilizasyonları, baş ve omurilik sıvısı üzerine yapılan kranial uygulamalar, çeşitli yumuşak doku mobilizasyonları, kas germeleri, refleks teknikler ve iç organların yansıyan sahaları üzerine uygulanan yöntemler bunlardan birkaçıdır.
Avrupa Ülkeleri ve Amerika'da Osteopat olabilmek için 4-5 yıl süren tam zamanlı bir lisans eğitimi gereklidir. Almaya gibi bazı ülkelerde ise Osteopat ünvanı tıp fakültesi ya da fizyoterapi bölümleri bitirildikten sonra, aralıklı dersler halinde 4-5 yıl süren dersler alındıktan ve sınavlar tamamlandıktan sonra verilir.
Osteopatlar yaklaşık 1.000 saat süren ve anatomi, fizyoloji bilgileri ile osteopati yöntemlerinin öğretildiği dersleri almak zorundadırlar. Ülkemizde osteopati eğitimini doktor ve fizyoterapistler mezuniyet sonrasında almakta ve bu yöntemi uygulamaktadırlar.
DOiT'TE OSTEOPATİ
Hikaye ve değerlendirme ile başlar..
Uzman Fizyoterapist ve Osteopat Adem Çalı, size günlük yaşamınız ve alışkanlıklarınız hakkında birçok soru sorar. Daha önce yaşamış olduğunuz rahatsızlıklar ya da sürekli sistemik rahatsızlıklar ve geçirdiğiniz ameliyatlar mevcut rahatsızlığın nedeninin belirlenmesinde önemlidir.
Kısıtlılık olan bölgelerin belirlenmesi devam edilir..
Elle müdahale ve refleks testler ile mevcut rahatsızlığınız değerlendirilir ve vücut duruş analiziniz yapılır.
Osteopatik Uygulama ile sağlığa kavuşturulur..
Uzman Fizyoterapist ve Osteoapat Adem Çalı uygulama için; eklem mobilizasyonları, kas ve yumuşak doku germeleri teknikleri kullanarak rehabilitasyonu tamamlar.